7 Temmuz 2012 Cumartesi

Sibel - Takoz İrfan'ın Sevgilisi (Özge Sezince)


HAYATI



Özge Sezince (d. İstanbul 8 Ekim 1986) Türk, televizyon, dizi ve reklam oyuncusu, sunucu.
Lisede, eğitimini alarak başladığı grafik sanatlarından sonra, resim ve el sanatları ile ilgilenen oyuncu, üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi tamamladı.
Televizyon sektöründeki çalışmalarına 2006 yılında Kanal D de sunucu olarak başladı ve aynı yıllarda ''Ekol Drama Sanat Evi'' nde oyunculuk eğitimi aldı. Çeşitli projelerde oyuncu olarak çalıştı. Oyuncu olarak yer aldığı ilk tv projesi Oktay Kaynarca ve Seray Sever in sunduğu, canlı olarak yayınlanan "Her Şey Dahil" programında, Önder Açıkbaş ile birlikte Skeç oyunculuğu olmuştur (2008). Ana castında yer aldığı ilk tv dizisi TRT1 ' de yayınlanan "Halil İbrahim Sofrası" olmuş, dizide Yasemin karakterini canlandırmıştır. Show TV de yayınlanan "Suskunlar" adlı dizide Sibelkarakterini canlandıran oyuncu, çalışmalarına devam etmektedir.

Birsen Tarhan - Pelin Doğru


HAYATI


Pelin Doğru (d. 8 Ekim 1983) Türk Aktrist ve tiyatrocu. Şu anda Suskunlar adlı dizide Birsen karakterini canlandırmakta ve bu karakter sayesinde ün kazandı. Oyuncu Galatasaray Üni Felsefe bölümü mezunu. Ayrıca Maltepe Üniversiteler Arası Tiyatro Şenliği'nde "En İyi Kadın Oyuncu Ödülü"'nü ve Lions Tiyatro Ödülleri "Kerem Yılmazer Genç Yetenekleri Teşvik Ödülü"'nü almıştır. Güzel aktris İngilizce ve Fransızca dil bilgilerinede sahip. Geçmişte "Rejoice", "YKM", "Arstil Mobilya", "Eti Soho", "Eti Burçak" ve "Lays Gourmet" gibi markalarının reklamlarında yer almıştır.

Sermet - Murat Garipağaoğlu


Sermet - Murat Garipağaoğlu

Belalı Nain - Naim Oran (Metin Coşkun)


HAYATI

Metin Coşkun, (d. 1948), tiyatro oyuncusu, yönetmen, seslendirme sanatçısı.
Metin Coşkun, sanat hayatına 1970 yılında başlad. Mesleği AST, Yeni Tiyatro, Dostlar Tiyatrosu gibi altı özel Tiyatronun yanısıra Ankara Devlşet Tiyatrosunda 60'ın üzerinde oyunda oyuncu ve yönetmen olarak görev yaptı. Sanatçı, tiyatro dışında da kamera karşısına geçerek, TRT'de ve özel tv kanallarında birçok dizide rol aldı.

Gardiyan Hüseyin Kıran - Mert Asutay


Gardiyan Hüseyin Kıran - Mert Asutay

Ahu - (Aslı Enver)


HAYATI


12 yaşında ailesiyle İngiltere'den Türkiye'ye taşınmıştır. Pera Güzel Sanatlar Lisesi'nden mezun olan Aslı Enver Haliç Üniversitesi'nin Tiyatro Bölümü son sınıf öğrencisidir. Kanal D'de yayınlanan Kavak Yelleri adlı gençlik dizisinde Mine Ergun karakterini canlandırmıştır. Genç oyuncu daha önce Hayat Bilgisi dizisinde, Yapı Kredi, Mavi Yeşil, Lescon ve Molped reklamlarında rol almıştır. Son olarak "Ayna" adlı bir kısa filmde oynamıştır.Şuan Suskunlar dizisinde Ahu karakterini canlandirmaktadir.

Damat - Kenan Hoca (Hakan Gerçek)


HAYATI

Hakan Gerçek, (d. 5 Mart 1964, Eskişehir), Türk tiyatro, sinema filmi ve TV dizileri oyuncusu ve tiyatro yönetmenidir.
İlk Okulu, Orta Okul ve liseyi Eskişehir'de okudu. 1988 yılında Mimar Sinan Üni. Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun oldu. 1986 yılında oyuncu olarak Kent Oyuncuları'nda çalışmaya başladı. 2008 yılına kadar bu kurumda birçok oyunda yer aldı. Zaman zaman başka özel tiyatrolarda oyuncu ve yönetmen olarak görev aldı. 2008 yılında Tiyatro Gerçek adı ile kendi tiyatrosunu kurdu. Ayrıca yıllarca İş Sanat Şiir Geceleri'nde Atilla Birkiye yönetiminde şiir performansları gerçekleştirdi. Birçok sinema, televizyon ve seslendirme çalışmaları yapmaktadır.
Bir dönem Mimar Sinan Üni. Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nde sahne dersleri vermiştir. Ayrıca sahne dersi verdiği kurumlar arasında İstanbul Akademi ve Akademi Keneter vardır.

Cebrail (Alican Yücesoy)


HAYATI

Alican Yücesoy (d. 22Ekim 1982 , İstanbul), Sinema , Tiyatro ve dizi oyuncusu.
Alican Yücesoy, ilk, orta ve lise eğitimini Bursa'da tamamladıktan sonra oyunculuk eğitimi için Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne girmiştir. Okula girdiğinin ertesi günü yapılan bir seçmeye katılmasıyla Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda çalışmaya başlamıştır. Sonrasında diziler ve sinema filmleri yapmıştır.

Hasan - (Fırat Albayram)


Hasan - (Fırat Albayram)

Yarasa Özcan - Özcan Triyaki (Fatih Paşalı)


Yarasa Özcan - Özcan Triyaki (Fatih Paşalı)

Komiser Gurur Kutay - (Berk Hakman)

HAYATI
Berk Hakman, (d. 14 Ağustos 1981, AnkaraOkul filmi ile Seher Vakti ve Kırık Kanatlar dizileriyle tanınmış Türk oyuncudur. Ailesinin ikinci çocuğudur. Abisi Can Hakman da sinema üzerine akademik çalışmalar yapmaktadır.


Akdeniz Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümüne bir süre devam etmiştir. Bu dönemde, okulun tiyatro kulübünün yanı sıra, yine Antalya'daki Tiyatro Atölyesi'ne girmiştir. Oyunculuk yapmaya karar vererek İstanbul'a yerleşmiştir.Mimar Sinan Üni. Devlet Konservatuarı mezunudur.
Babası, Erkin Koray'ın Yeraltı Dörtlüsü grubu elemanlarından Ataman Hakman'dır. Kendisi de, Bas, klavye, piyano ve trompet çalmaktadır. Zamanında arkadaşlarıyla kurduğu bir grubun bas gitaristidir. Ancak bu grup dağılmıştır.
Berk Hakman iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Takoz İrfan - İrfan ALKARA (Mehmet Özgür)



Biyografi
Antalya Devlet Tiyatrosunda yer aldı ve orda fark edildiğinde diğer dizilerde oynadı.Antalya doğumlu olan Mehmet Özgür çok önemli yerlerde hayatın anlamını göstererek kanıtladı.
Mehmet ÖZGÜR 
 30.08.1970 doğumlu: Tiyatroya 1988 yılında bir dil kursunun aktiviteleri arasında yer alan tiyatro çalışmalarıyla başladı.1989′da “Antalya Halk Evi” oyuncularına katılarak bir yıl çalışmalarını burada sürdürdü.
Oynadığı Diziler
Tarçın Konuştu (2004)Çözde Al Mustafa Ali (2005) Haylaz Babam (2005)Memleket Hikayeleri – Mican (2006)Kelebek (2007)Sözün Bittiği Yer (2007)Sinema FilmiKollama (2008)Suskunlar(2012)Tepenin Ardı(2012)Mehmet Sinema
FilmiYönettiği Oyunlar
Sevdalı Bulut, Benim Güzel Pabuçlarım, Definename, Ali Ayşe’yi Seviyo, Boyacı, Ah Şu Gençler, Kadınlar Ih Derse
Oynadığı Ooyunlardan Bazıları
 Kanlı Nigar, Nalınlar, Lozan, Köşe Kapmaca, Düğün ya da Davul, Cimri, Derya Gülü, Becerikli Kanguru, Aşk Grevi, Töre, Rumuz Goncagül, Sığıntılar, Vatan Kurtaran Şaban,Fehim Paşa Konağı.

Başgardiyan Sait Karam - Reha Özcan


Hikayesi

Reha Özcan 05.07.1965 tarihinde, Bingöl'de dogdu. orta eğitimini, Kartal Anadolu Lisesi'nde tamamladıktan sonra. Lisans eğitimini, 1987 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde tamamladı. Profesyonel tiyatro hayatına, 1987 de Trabzon Devlet Tiyatrosu’nda başladı. 1990-91 sezonunda İstanbul Devlet Tiyatrosu'na atandı. 1992-93 sezonunda İstanbul Antalya’ya yerleşti ve meslek hayatına Antalya Devlet Tiyatrosu'nda devam etti. Akteniz Üniversitesi'nin Tiyatro kulübünü yönetmen olarak çalıştırdı. Ayrıca,antalya Büyüksehir Belediyesi Tiyatrosu'nda yönetmenlik yaptı. 2010\2011 sezonunda, Bedelsiz Kadın oyunu ile tekrar İstanbul Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu. Tiyatro aktörlüğünün yanı sıra, Sinema ve Televizyon çalışmalarıda yapmıştır. Rol aldığı Batı Kara filmi ile birçok ödüle aday gösterilmiş ve ödül sahibi olmuştur. Aynı zamanda oyuncu Serhat Özcan'ın kardeşidir.

Yanık Zeki - Tugay Mercan


1981 Doğumlu
Lisans Mezunu
İstanbul Bahçelievler Ticaret Meslek Lisesi ve Haliç Üniversitesi mezunudur. Bakırköy Belediye Tiyatrosu oyuncularındandır.Oyuncu Şimdilerde Show Tv Ekranlarında Yayınlanan Suskunlar Adlı Dizide Zeki Karakterini Canlandırmaktadır.

Iska ibo - Güven Murat Akpınar


Iska ibo - Güven Murat Akpınar

Sarı Bilal - Bilal Tutkun (Sarp Akkaya)



Hayatı
13.05.1980-İstanbul Doğumlu.İlk Bizim Aile dizisiyle boy gösterdi.2001 yılında M.S.Ü. Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olup Stüdyo Drama Tiyatro Topluluğu’nun “Kaos” ve “Sonra” ardından Alchera Tiyatro Topluluğu’nun “6.Gün” ve “Devenin Hörgücü Yamuk Olur” isimli tiyatro oyunlarda oynadı. "Albay Kuş" ta oynadığı oyunlar arasındadır.Daha sonraları Kurtlar Vadisi Pusu Servet karakteriyle tanındı,ondan sonra Ezel dizisindeki Tevfik karakteri ile büyük çıkış yakaladı.
Sarp Akkaya oyuncu Esra AKKAYA'nın kardeşidir. Ayrıca ikizi olan Kaya Akkaya da kendisi gibi oyuncudur. Aynı zamanda seslendirme çalışmaları da yapmaktadır. 2010 yılında kardeşleriyle beraber AKKAdemi Tiyatro'yu kurmuşlardır.

6 Temmuz 2012 Cuma

Şerif - Ecevit Oran (Murat Yıldırım)


HAYATI 
Yıldırım, aslen Mardinli olan babasının öğretmenlik görevi nedeniyle 1979'da Konya'da doğdu. Yıldırım Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Müh. bölümününden sekizinci senesinde mezun oldu.


ÖZEL HAYATI
20 Haziran 2008'de Fırtına dizisinin setinde tanıştığı Burçin Teyzeoglu ile evlendi.

KARİYERİ
Tiyatro ve müziğe ilgi duyan Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi Oyuncuları'na (YÜO) katıldı ve 3 yıl amatör olarak tiyatroda oynadı. YÜO'daki arkadaşları aracılığıyla televizyon dünyasına giren Yıldırım'ın televizyonla ilk tanışmasını sağlayan, 2003 yılında “Ölümsüz Aşk” dizisinin bir bölümünde küçük bir rol alması oldu. Fakat dizi yalnızca 11 bölüm sürdü.
2004 yılında Bütün Çocuklarım dizisinde "Mesut" karakterini canlandıran Yıldırım, oyunculuğa Büyük Yalan dizisi ile devam etti.
2006 yılında ilk uzun soluklu çalışması olan Fırtına dizisinde başrol oynayarak ün kazandı. Aynı yıl sinemada Altın Portakal ödülüne aday olan Araf filmi ile ilk kez başrol oynadı.
Başrolünü paylaştığı Tuba Büyüküstün ile Asi dizisinde "Demir" karakteri ile ününü perçinledi. Demir, 25 sene sonra, varlıklı biri olarak Antakya'ya geri dönen ve buradan toprak alan bir gençtir. Demir ve Asi arasında geçen gurur yüklü aşk ise dizinin konusunu oluşturmaktadır.
2009 yılında ise Asi dizisi sona erdikten sonra TMC yapım şirketi ile Aşk ve Ceza adlı dizi için anlaşma imzalayan Yıldırım, dizide başrolü oynadı.
2012'de Tims Productions'ın yapımcılığını üstlendiği Show TV'de yayınlanan Suskunlar'da Ecevit karakterini canlandırmaktadır. Dizide çocuk yaşta başlarından geçen bir kaza sonucunda girdikleri çocuk hapishanesinde yaşadıkları kötü olayların ardından suskun kalmayı seçen dört çocuğun büyüdükten ve ayrı yollarda ilerledikten sonra bir gün intikam almak için bir araya gelmeleri anlatılır.